Don’t be a sheep: 7 tips om groepsdenken tegen te gaan

Geschreven op oktober 7, 2020 – Categorie: Communicatie, Samenwerken

Deel via

Don’t be a sheep: 7 tips om groepsdenken tegen te gaan

In onze vorige blog schreven we over de gevaren van groepsdenken en benoemden we 8 symptomen waaraan je groepsdenken kunt herkennen. Dat groepsdenken ineffectief is, is nu wel duidelijk. Maar hoe zorg je voor effectievere besluitvorming binnen je team?

Op basis van wetenschappelijk onderzoek en jarenlange praktijkervaring heeft Harvard Business Review 7 eenvoudige strategieën geïdentificeerd voor effectievere besluitvorming in groepen:

#1: Houd de groep klein wanneer je een beslissing moet maken: grote groepen nemen veel vaker vooringenomen beslissingen.

#2: Kies een heterogene groep in plaats van een homogene: groepen bestaande uit individuen met homogene meningen en overtuigingen hebben een grotere neiging tot vooringenomen besluitvorming.

#3: Benoem een strategische dissenter: stel een ‘advocaat van de duivel’ aan. Deze persoon heeft de taak op te treden als tegenwicht voor de consensus van de groep.

#4: Verzamel onafhankelijke meningen: dit zorgt ervoor dat vermeende expertise of verborgen agenda’s geen rol spelen in wat de groep besluit te doen.

#5: Bied een veilige omgeving om te spreken: als je wilt dat mensen meningen delen en constructieve afwijkende meningen vertonen, moeten ze het gevoel hebben dat ze hun mening kunnen geven zonder bang te hoeven zijn voor vergelding.

#6: Vertrouw niet te veel op experts: deskundigen kunnen groepen helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Blind vertrouwen in de mening van deskundigen kan een groep echter vatbaar maken voor vooroordelen en de uitkomst vertekenen.

#7: Deel collectieve verantwoordelijkheid: een manier om dat te doen is door het team te vragen om een gezamenlijk verantwoordelijkheidsverklaring te ondertekenen, wat leidt tot een meer evenwichtige machtsverdeling en een meer open uitwisseling van ideeën.

Voorkom dat alternatieven en risico’s van een beslissing niet of nauwelijks worden onderzocht en wees bewust van de gevaren van groepsdenken. Attendeer je team op de symptomen en gevaren van groepsdenken en pas de 7 genoemde strategieën toe. 

 “A ‘no’ uttered from the deepest conviction is better than a ‘yes’ merely uttered to please, or worse, to avoid trouble.” – Mahatma Gandhi

”Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Bron: HBR

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen