Doe jij morgen echt iets anders dan vandaag?

Geschreven op maart 22, 2018 – Categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Doe jij morgen echt iets anders dan vandaag?

Onlangs kwamen wij een artikel tegen in de Metro over het volgen van trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hierin stelt journalist Jeroen Haverkort de vraag of het volgen van een training wel nodig is. Volgens het Centraal Bureau voor de statistiek volgt 54 procent van werkend Nederland een training. De belangrijkste redenen om een training te volgen zijn het vergroten van carrièrekansen en om beter te worden in het werk. Maar lukt dat ook na een training?

Recruiter en adviseur Jacco Valkenburg van Recruit2 stelt in het artikel dat het volgen van een training op gebied van persoonlijke ontwikkeling niet bijdraagt aan het vergoten van carrièrekansen. Het gaat er volgens hem om wat je kunt en niet wat je hebt geleerd. Wij denken hier als volgt over.

Leren is kunnen

Dat klinkt als een paradox! Iets leren om het daarna ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen toepassen is volgens ons een logisch gevolg. Als je een training volgt moet het doel daarvan altijd zijn dat je morgen meteen iets anders doet dan vandaag. En dat jouw ontwikkeling direct effect heeft in de praktijk.

Daarnaast betekent het volgen van een training op gebied van persoonlijke ontwikkeling veel meer dan enkel een certificaat op je CV. Je leert nieuwe skills aan waarmee je om kunt gaan met huidige obstakels op je werk of in je privé leven en krijgt een boost vertrouwen in je eigen kunnen. Of dit nou op gebied van communicatie, leiderschap, onderhandel of presentatie skills is.

Niemand is perfect

“Een lange lijst van cursussen over persoonlijke effectiviteit, timemanagement, assertiviteit, stressbestendigheid, communicatie, enzovoorts kan de indruk wekken dat je deze competenties van nature niet sterk hebt. Ik zou bijna zeggen: zet deze cursussen niet op je cv” zegt Valkenburg. Daar zijn wij het absoluut niet mee eens.

Niemand is perfect. Van nature hebben we allemaal voorkeurstijlen voor communicatiegedrag. We lopen allemaal tegen problemen aan op het werk. Hieraan werken betekent dat je over een gezonde dosis zelfreflectie bezit en dat je het beste wilt voor jezelf en anderen. Je leert om te gaan met deze obstakels en krijgt meer voor elkaar. Dit resulteert ook in het vergoten van je carrièrekansen.

Wij zien bijvoorbeeld regelmatig professionals met veel vakinhoudelijke kennis die deelnemen aan onze programma’s omdat ze het moeilijk vinden aansluiting te vinden bij hun team. Leidinggeven is voor hen echter wel de next step in hun carrière. Wij leren ze in onze programma’s die aansluiting te vinden zodat ze die kansen alsnog kunnen aanpakken. Zo lopen veel mensen tegen belemmeringen aan binnen hun carrière, waarbij het volgen van een training op gebied van persoonlijke ontwikkeling veel kan betekenen.

Benieuwd welke voorkeursstijl voor communiceren jij hebt? Doe de Invloedtest!

Doe de Invloedtest

Iets aanleren kost tijd

Uiteraard zitten hier voorwaarden aan. Om het geleerde in de praktijk toe te passen moet je bereid zijn om tijd te investeren, gemotiveerd zijn en openstaan voor zelfreflectie. Iets aanleren kost tijd en om het geleerde zo eigen te maken (internaliseren) dat je het in de praktijk kunt toepassen, moet je veel oefenen met het nieuwe gedrag. Een goed samengesteld programma, in combinatie met gecertificeerde trainers en een ondersteunende locatie kunnen jou daarbij faciliteren. Dat is onze visie op leren.

Laat je niet ontmoedigen. Of je nu een training volgt om beter te worden in je werk, of om je carrièrekansen te vergroten: Je zult enorm profiteren van het effect wanneer je morgen echt iets anders doet dan vandaag!

Doe de InvloedtestBekijk onze trainingen


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen