6 tips voor de ultieme thuiswerkdag

Geschreven op maart 17, 2020 – Categorie: Communicatie, Invloed

Deel via

6 tips voor de ultieme thuiswerkdag

Vanuit de blog: ‘5 tips voor een productieve werkdag!’ weten we dat afleiding altijd en overal op de loer ligt. En hoe meer afleiding, hoe minder focus. Juist nu is focus belangrijker dan ooit. Het hebben van focus is namelijk een van de belangrijkste ingrediënten voor succes.

De recente verschuiving van op kantoor naar thuiswerken maakt het lastiger om afleidingen te weerstaan. Met deze vijf praktische tips maak jij van jouw thuiswerkdag een succes:

Tip 1: een schone plek is…

…een productieve plek. Uit onderzoek blijkt dat een opgeruimde werkplek bijdraagt aan het beter uitvoeren van gebruikelijke werkzaamheden. Je focus wordt hierdoor verhoogd. Interessant: een niet opgeruimde werkplek draagt daarentegen bij aan een boost in creativiteit.

Tip 2: First things first

Duidelijk, maar wat moet ik als eerste kiezen? Het is het beste om als eerst te beginnen met de taak waar je het meest tegenop ziet.  Een tegenovergestelde werkwijze resulteert in het niet kunnen opbrengen van concentratie. De drempel wordt naarmate de dag verstrijkt steeds hoger en je concentratieboog des te korter. Daarom wil je je focus bewaren voor ‘leukere’ taken!

Tip 3: gebruik de voordelen

Cruyff zei het al: “Elk nadeel heb ze voordeel”. Voor thuiswerken geldt niets anders. Gebruik de voordelen die het thuiswerken met zich meebrengt. Wissel inspanning af met ontspanning. Thuis kan je je op andere manier ontspannen dan op werk. Gebruik ze! De valkuil is dat je hierin blijft hangen dus: geniet maar ontspan met mate.

Maak het jezelf ook gemakkelijk; zorg voor het comfort die jij persoonlijk nodig hebt om je te kunnen concentreren.

Tip 4: dress for succes

Met een driedelig kostuum achter je laptop zitten is natuurlijk niet nodig. En aangezien je toch thuisblijft wil je zo comfortabel mogelijke kleding dragen. De uitspraak gaat verder dan enkel het dragen van bepaalde kleding.

Het gaat hier om creëren van structuur en de mindset om je te kunnen concentreren. Zorg dus dat je je routine behoudt van een ‘normale’ werkdag: sta vroeg op, houd een soortgelijk ochtendritueel aan en begin fris aan je dag!

Tip 5: trainen!

Het mooie aan focus is, is dat je het kunt trainen. Zo kan jij jouw invloed op jouw succes vergroten. Door je focus te trainen breng je structuur aan in je thuiswerkdagen, mede door deze tips.

Where focus goes, energy flows. En dat begint bij jezelf, deze tips kan je inzetten als hulpmiddel(en).

Benieuwd naar andere tips omtrent effectief thuiswerken en samenwerken op afstand? Meld je aan voor de Invloed Update!

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen