Alsof je tegen een muur praat: stop met communiceren op de automatische piloot

Geschreven op februari 2, 2021 – Categorie: Communicatie

Deel via

Alsof je tegen een muur praat: stop met communiceren op de automatische piloot

Onlangs heb ik een carrièreswitch gemaakt: van automonteur naar communicatiespecialist. Van de autobranche naar de trainingsbranche. Een andere wereld en dat vraagt ook om een andere aanpak op het gebied van communicatie en gedrag. Welke type gedrag is effectief en welke type gedrag is ineffectief?

Om erachter te komen hoe je effectiever kunt zijn in jouw communicatie en gedrag, is het belangrijk om te ontdekken wat jouw natuurlijke gedrag en drijfveren zijn. Bij Bureau Zuidema gebruiken wij hiervoor het Structogram®. Dit is een wetenschappelijk instrument dat je inzicht geeft over de basisstructuur van je persoonlijkheid. Daarmee ontdek je meer over de reden waarom je doet wat je doet, wat je sterke en minder sterke kanten zijn. Het Structogram® bestaat uit 3 kleurcomponenten; rood, groen en blauw. Elke kleurcomponent heeft zijn kansen en risico’s. Iedereen bezit alle drie de kleurcomponenten, maar het verschilt per persoon welke kleur er dominant aanwezig is in het communicatiegedrag. Weet jij welk kleurcomponent dominant aanwezig is bij jou?

Naast het Structogram® ontdek je meer over je eigen doen en laten door inzicht te krijgen in de stijlen en gedragingen uit het Invloedmodel®. Door meer te weten over het effect van de communicatiestijlen en daarbij ook de kleuren uit het Structogram® in gedachten te houden, kun je in een situatie beter inschatten welk communicatiegedrag effectief is om jouw doel in het gesprek te behalen.

Mijn gedragsanalyse

Wat blijkt? Het kleurcomponent rood uit het Structogram® is bij mij sterk aanwezig. Ik ben recht door zee, pragmatisch, een doener en neem graag het voortouw. Bij de collega’s met wie ik werk is voornamelijk de kleurcomponent groen aanwezig; ze zijn in het bezit van groot empathisch vermogen, bewaren graag de harmonie en zijn creatief. Voor mij is het dus van belang dat ik een communicatiestijl inzet die effectief is bij de persoon met wie ik het gesprek heb, in dit geval iemand die de groene kleurdominantie heeft.

Ik pas vanuit mijn natuurlijke gedrag de stijl Stellen veel toe, maar bij een ‘groen’ persoon is dit niet altijd effectief en werkt het soms zelfs averechts. Hoe kan ik mijn collega dan toch meekrijgen in mijn plannen? Wat zijn factoren waar ik op moet letten en hoe kan ik mijn communicatiegedrag aanpassen zonder mijn identiteit te verliezen?

Invloedexpert Desiree legt het me uit:

Is er geen ruimte voor inbreng van de ander? Kies dan voor de stijl Stellen. Stellen zorgt voor duidelijkheid en dat is vaak fijn! Houd rekening met je woordkeuze en de ‘windkracht’ die je meegeeft. Daarnaast kunnen zo nu en dan oprechte complimentjes uitspreken, ook zorgen voor een positieve vibe.

Is er wel ruimte voor inbreng? Dan is overreden een mooie stijl om te hanteren. Ook met overreden kun je bepalen hoeveel druk je zet. Je kan bijvoorbeeld zeggen; mijn voorstel is dat volgende week iedereen de tekst gelezen heeft of je kunt zeggen; is het een idee dat volgende week iedereen de tekst gelezen heeft. Het zijn beide voorstellen, maar bij de eerste zin laat je minder ruimte over. Bedenk daarnaast ook welke argumenten goed aansluiten bij de ander.

De stijl overbruggen kan in veel opzichten ook interessant zijn. Met deze stijl maak je contact en kun je achterhalen wat relevant is voor de ander. Stel vragen als; hoe kijk je er tegenaan of wat vind jij? Op basis van de antwoorden kun je beter aansluiten op de ander.

Een valkuil voor daadkrachtige mensen kan zijn dat ze in gesprekken vaak doelgericht communiceren. Wij noemen dat ‘duwenergie’. In bepaalde situaties kan dit heel effectief en nodig zijn, maar zorg er dan voor dat je in andere gesprekken ook de stijl overbruggen inzet en contact maakt.

Als laatst ben ik er persoonlijk van overtuigd dat verschillende types enorm belangrijk zijn binnen een organisatie. Uiteindelijk vul je elkaar aan. Communiceren over de manier van samenwerking, bewust zijn van je eigen gedrag en begrip hebben voor een ander, zijn essentieel voor een goede samenwerking.

Mooie tips waar ik zeker iets mee kan!

Loop je hier net zoals ik tegenaan of wil je weten hoe je in verschillende situaties effectief met verschillende persoonlijkheden om kan gaan? Leer wat het effect is van je huidige gedrag op anderen en hoe je dit effectiever kan aanpakken tijdens de training Inzicht in Invloed® . Ben je benieuwd of jij jouw verwachte kleurdominantie hebt? Kom tot verrassende conclusies met de training het Structogram®.

Jerney Hersisia, Marketing stagiair

Onze stagiair Jerney schrijft de komende paar weken over verschillende thema's die hij interessant vindt om te bespreken. De komende paar weken kun je meerdere blogs van hem verwachten. 

”Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen