Inspireren

Enthousiasmeer en maak energie los bij anderen

Ben jij goed in de invloedstijl Inspireren, dan weet je jouw energie te gebruiken om anderen te motiveren om met je mee te doen. Je geef zin en inhoud aan wat je doet en weet mensen samen te brengen op weg naar een gezamenlijk doel.

Inspireren is een invloedstijl afkomstig uit het Invloedmodel® *. Deze stijl maakt gebruik van trekenergie.  Je maakt anderen enthousiast met trekenergie, in tegenstelling tot zelf enthousiast Overreden (duwenergie). Inspireren is cruciaal als je mensen mee wilt krijgen richting één gezamenlijk doel en kent twee gedragssoorten; koppelen en visie delen.

Koppelen: benoemen wat punten van overeenstemming zijn of benoemen wat gemeenschappelijke of aanvullende doelen, kwaliteiten of behoeftes zijn.
Visie delen: het beschrijven van boeiende mogelijkheden en ideaalbeeld door de toekomst naar het hier en nu te halen.

 

Lees hier alles over Overreden, Stellen en Overbruggen *


 

Inspireren in de praktijk…

Herken je dit?

Je zit vol met goede ideeën en ziet ècht kansen voor jullie afdeling. Maar telkens als je je concrete idee over de toekomst deelt met je manager dan wordt er overheen gepraat. Zij lijkt niet vatbaar voor jouw enthousiasme en dat zit jou steeds meer in de weg.

Je hebt een prachtig plan voor de volgende groeistap van jullie team. Je hebt een goedlopende presentatie voorbereid en pitcht je idee tijdens jullie team-meeting. Helaas stuit je alleen maar op ja-maar reactie en zitten jullie in no-time in een oeverloze discussie.

Herken je dit? Tijd om effectief te leren Inspireren.


 

Krachten en valkuilen

Kracht

  • Bruist van energie
  • Heeft vaak creatieve ideeën
  • Wil samen met anderen dingen beter maken
  • Weet mensen te enthousiasmeren

Valkuil

  • Te veel ideeën, te weinig uitvoer
  • Loopt voor de troepen uit
  • Ongeduldig
  • Chaotisch


 

De invloedstijlen succesvol inzetten?

Wil je anderen meekrijgen en ze overtuigen van jouw ideeën? Tijdens onze training Oprecht Inspireren leer je hoe je jouw boodschap effectief opbouwt en krachtig overbrengt richting een publiek. Na deze training kun je kort en krachtig de ruimte ‘pakken’ en je toehoorders meenemen in jouw verhaal.

Altijd de juiste stijl weten in te zetten en het gesprek sturen? Ontdek hoe je stijlflexibel kunt worden. Op het moment dat jij de situatie kunt lezen, kun je het proces sturen door de juiste stijl in te zetten in de juiste situatie. In de training Inzicht  in Invloed® leer je op strategisch niveau de situatie te lezen en de juiste stijl toe te passen.


* Bureau Zuidema heeft de exclusieve rechten in handen om het Invloedmodel® en de daarop gebaseerde trainingsprogramma’s, zoals Inzicht in Invloed®, te mogen aanbieden in Nederland en heel EMEA.   

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact